Lite om mig och Changeful Soul

Jag som driver Changeful Soul heter Ida Henrysson. Min väg hit har varit lång och brokig, men så är det när man följer sitt hjärtas lust.


När jag har frihet och trygghet i livet så älskar jag att skapa, gärna inom företagandet. Då är jag som en stor skinande sol som sprider en härlig skön energi omkring mig.

Men  så fort jag känner mig låst i arbetslivet så känns det som jag kvävs ensam i en öken. Där av min brokiga väg.

Jag är extremt förtjust i personlig utveckling och brinner för att känslor ska få ta en naturlig plats i vårt samhälle. Samtidigt älskar jag att prata och lyssna på människors resa i livet. Att få höra och förstå andras perspektiv är en sådan gåva för mig. Så att utbilda mig till coach var absolut rätt!  Dessutom är jag förtjust i att göra nya saker och testa mig fram. Därför valde jag att kalla min verksamhet för just Changeful Soul, för då finns det utrymme för företaget att förändras i takt med mig. Men riktigt så lätt är det inte. Inom alla människor bor rädslor. Så även hos mig. Nyckeln är att inte låta rädslan styra...åtminstone inte allt för länge. 

Mer om mig...

De som kände mig innan gymnasiet minns nog en tyst och rätt blyg tjej.

Men vid valet av gymnasie var mitt enda fokus att få flytta hemifrån, till en ny stad med nya människor och en möjlighet att förändra bilden av mig.

Så blev det, jag flyttade från Kalmar till Karlskrona.


Att stå på egna ben med jobb, boende, ny skola och allt annat flytten innebar, var som balsam för min själ. Att utvecklas personligt har alltid haft en stark dragningskraft hos mig. Jag lockas av utmaningen att ständigt gå utanför min comfortzone. För där utanför finns friheten!

Förr var det lättare att göra tvära kast i livet och förändras på så vis, för då behövde jag inte ändrs inför andra, utan bytte helt enkelt miljö, vänner och allt på samma gång. Men med åldern fungerade inte det längre, det blev svårare. Vänskaper hade djupnat och de ville man inte längre ge upp. Kärleken hade kommit och han var jag verkligen inte beredd att släppa. Samt ansvaret över ekonomi som blev allt viktigare. Allt detta gjorde det obekvämare att förändra och förändras.


När jag blev mamma tog det tvärstopp under många år, vilket jag mådde allt sämre av. Efter 8år orkade jag inte längre, meningslöshetskänslan var enorm. Så jag bröt ihop i det dolda och valde tillslut förändring även om det kändes som att det var med allt jag höll kärt som insatts.

Det var svettigt och utmanande att ta dessa nya steg för steg. Andra kan nog ha svårt att förstå känslan. Men när man har hamnat i så tydliga fack som Mamma, sambo, företagare och arbetsgivare så känns det som man har ansvarför så många andras liv, som på något sätt nästan blivit viktigare än sitt eget. Valet att förändras påverkade plötsligt så många andra vilket gjorde att jag kände mig enormt egoistiskt. Dessutom kändes det så ologiskt. På pappret såg ju hela mitt liv ut att vara tipp topp, värsta drömlivet.


Jag skämdes inför mig själv att erkänna att jag inte vara "Nöjd med det jag hade" när ett sådant liv var något som så många andra längtade efter.


Men när botten var nådd och jag kände att det inte fanns någon annan väg att gå än mot förändring, så började jag leta efter ett HUR som påverkade andra så lite som möjligt. Jag fann en utbildning och skolade om mig till samtals/livscoach vid sidan av mitt arbete. En resa som var lika viktig för mig själv som för mitt yrkesval.


Två år senare var jag certifierad coach, redo att ta steget att förändra även det yttre i mitt liv. Hittills hade ingen sett någon förändring mer än jag och de jag gått utbildningen med. Men nu var jag stark och redo att sluta spela en roll och gömma mig bakom den där masken som kvävde mig.


Så jag startade detta företag! Från 2018 till nu i december 2022 har jag kört under namnet idahenrysson.se. I början var det enbart coaching jag jobbade med och oftast på distans via zoom. Men något skavde. Jag hade växt ur den rollen redan innan den var inkörd och jag längtade efter mer! Något mer själsligt, spirituellt och ett högre syfte.

Men då detta var ett helt nytt yrkesområde att jobba inom så jag kände mig otroligt ensam.

Min sambo kom då med den brillianta iden att jag kanske skulle hyra in mig på ett gym och ha min mottagning där!

Aldrig i livet sa jag, ytligare och mindre själsligt ställe finns knappt! Japp jag har fördommar, jag är ju bara människa.

I så fall skulle jag ha ett eget gym där fokus ligger på allt annat än yttre skönhet...

Hör och häpna, 2020 hände det!


Vi tog över DajasGym här i Karlskrona och en helt ny värld skulle komma att öppnas upp för mig. Dock kom Corona-pandemin och gjorde att allt gick betydligt saktare än jag tänkt. Men under pandemin var det väldigt lungt på gymmet, så jag läste mängder av böcker och gick små utbildningar.

Jag gick med i en förening "WellNetWork", för hälsoföretag. Och min omgivning började förändras och plötsligt omgavs jag av underbara människor med liknande värderingar som jag!

För varje dag som gick började jag längta allt mer efteter det själsliga utrymmet. Jag ville ha människor med driv av själslig personlig utveckling och förändring runt mig. Jag ville bort från ytlig prestation än mer, och få in mer meningsfullhet i mitt liv. 2022 skaffade jag den lokal jag nu ligger i på Gullberna Torg.

Små små steg har tagit mig hit, till min lokal, till dena pärla, till den jag är idag. Jag är verkligen samtalscoach ut i fingerspetsarna, men inte BARA det, jag är så mycket mer och under ständig utveckling.

Älskar vägen fram lika mycket som livet jag lever idag. En sak är säker, jag är i ständig förändring, för jag har lovat mig själv att alltid välja att lyssna på mitt hjärtaskompass och följa den vägen och fortsätta förändra livet allt eftersom lusten kallar. Där av namnet här, Changeful Soul, för det är just vad jag är, en föränderlig själ! 


Kram Ida